Štyri kráľovské mestá sa spoločne predstavujú turistom

29.05.2009 Kežmarok

Kežmarok 29. mája (TASR) - Spoločne osloviť turistov a ponúknuť im možnosť stráviť v regióne Spiša a horného Šariša viac ako len jeden deň, je cieľom publikácie nazvanej Slovenské kráľovské mestá, ktorú dnes ...
\"Vydanie knihy je ďalším krokom spolupráce štyroch východoslovenských kráľovských miest, ktorá trvá od roku 2001, kedy podpísali deklaráciu. Odvtedy sme pripravili viacero spoločných aktivít, chodíme spolu na veľtrhy cestovného ruchu doma i v zahraničí. Vlani sme vydali reklamné DVD s rozsahom asi 24 minút o týchto kráľovských mestách, \" povedal pre TASR Ivan Dunčko z Mestského úradu v Levoči.
V súčasnosti sa podľa jeho slov návštevníci zdržiavajú v jednotlivých mestách pomerne krátko. Samostatne im mestá vedia ponúknuť program zvyčajne na jeden či dva dni. Ak spoja sily a dokážu osloviť turistov s dostatočne pestrou ponukou historických pamiatok, kultúrnych podujatí a kvalitou služieb, majú šancu presvedčiť ich, aby si predĺžili pobyt a navštívili všetky štyri kráľovské mestá v regióne Spiša a horného Šariša.
Bardejov, Levoča, Kežmarok i Stará Ľubovňa majú čo ponúknuť. Okrem prírodných zaujímavostí sú to zreštaurované historické centrá miest, množstvo objektov dokumentujúcich vývoj architektúry v Európe a vo svete, zachované zbierkové predmety, vzácne knižnice, interiéry kostolov, hradov, ale aj tradičné ľudové remeslá, folklór a jedlá.
Nová publikácia Slovenské kráľovské mestá vyšla v náklade 4000 kusov, je nepredajná a bude slúžiť na prezentáciu zúčastnených miest.
 

Vyberte región